fbpx

Soms heb ik van die dagen en dan ben ik al moe voordat ik ook nog maar iets gedaan heb. Kan zijn dat ik slecht geslapen heb, of goed, maar ik voel dan aan alles dat het me veel energie gaat kosten om de dag door te komen.

Tegen de tijd dat ik dan alles geregeld heb voor de kinderen en ik zelf kan gaan zitten om te ontbijten heb ik waarschijnlijk al een bord of beker of iets dergelijks laten vallen, een teen gestoten, geknoeid en ga zo maar door. En dan word ik in het begin echt altijd boos, want dan ben ik al moe en het lijkt dan wel een aaneenschakeling van ellende voordat de dag goed en wel begonnen is. En dat voelt niet heel relaxed.

Wijsheid komt met de jaren en nu heb ik wel geleerd om op tijd in te grijpen bij mezelf. Te accepteren dat het een mindere dag is en niet zoveel van mezelf te eisen. Een reminder om gewoon gas terug te nemen en het maar een beetje over me heen te laten komen. En me te richten op wat wel ok is die dag, morgen weer een nieuwe dag dan maar.

Maar wat een weg om daar te komen zeg, pfff als ik terugkijk op hoeveel dagen ik zo helemaal heb laten verpesten. Door mezelf geen halt toe te roepen maar lekker door te blijven stomen, niet inzien dat dat natuurlijk helemaal geen zoden aan de dijk zet. Het moest en het zou en de frustraties en boosheid rezen soms de pan uit. Wat deed ik mezelf aan.

In de tijd van social media waarin het met heel veel mensen alleen maar fantastisch lijkt te gaan, vergeet men soms dat er ook nog een gewoon leven is, met off days, bad hair days, zeurende kinderen dagen, ik zit niet lekker in mijn vel dag, laat me met rust dagen. En dat is prima, maar ik probeer daar wel zo open mogelijk over te zijn in mijn stories dat niet alles altijd maar lekker loopt.

Dus heb je zo’n dat het gewoon even niet gaat, ga niet vechten en van jezelf eisen alles maar te moeten doen omdat het moet. Ben wat relaxter naar jezelf en laat het maar over je heen komen en ga vroeg naar bed. Morgen is immers weer een dag. En als het je wel lukt om dit binnen mum van tijd om te draaien naar een fantastische dag, more power to you ! Voor de rest, hang in there, this too shall pass.