fbpx

Vandaag is het 5 mei en vieren we onze vrijheid. Een vrijheid die vandaag de dag niet meer zo vanzelfsprekend is. We hebben allemaal onze eigen strubbelingen gehad het afgelopen jaar en voor heel veel mensen was de vrijheid volkomen weg.

Voor mij is dat anders, blijkbaar zocht ik naar de vrijheid om me heen, maar waar ik eigenlijk naar zocht was vrijheid vinden in mezelf. Rust en vrij zijn. Vrij zijn van gedachten, vrij zijn van bepaalde mensen, vrij zijn van dingen die ik moet, vrij zijn van overtuigingen die me niet meer dienen en niet eens van mezelf zijn. Zoveel dingen die mij ontzettend moe maakte en ik zocht naar de bevrijding ervan.

En uiteindelijk kwam die vrijheid er ook, maar ik moest eerst losbreken en dat was een heel proces, hier gingen echt jaren aan vooraf. Ik zette mezelf vast met gedachten, want ik wilde wel maar vond het eng. Ik vroeg om vrijheid maar stond het mezelf niet toe, zodat ik als het ware nog meer gevangen bleef in wat ik niet wilde.

Het was een jarenlange battle in mijn hoofd en ook in mijn hart. Want mijn hart schreeuwde al jaren, ga staan waar je voor staat. Blijf jezelf en draag uit wat belangrijk is voor jou, wat een ander daarvan vindt is niet belangrijk. En ik wist het in mijn hart dat ik het moest doen, maar ik bleef hangen in een slachtofferrol die helemaal niet nodig was. Want toen ik eenmaal alles durfde, ja durfde, te laten gaan, toen vond ik vrijheid. Vrijheid om te ontdekken hoe ik mijn gave wil inzetten, vrijheid om helemaal mezelf te zijn, vrijheid om uit te durven spreken hoe ik anderen mag helpen.

En soms is het natuurlijk wel eens lastig, vooral als het gaat om mensen die me gekwetst hebben, of als iemand iets zegt wat toch net iets langer blijft hangen dan me lief is. Maar ik voel me steeds meer vrij. Ik voel steeds meer dat ik op het juiste pad zit, en dat wat ik tot nu toe heb gedaan nog maar het topje van de ijsberg is. Want als ik nu al zoveel heb bereikt, wat komt er dan naar voren als ik in mijn volle potentieel stap. Ik kan niet wachten!

Vier je vrijheid vandaag, sta stil bij wat je hebt, koester het en als je ergens niet happy mee bent, verander het dan, ok het vergt wat ballen maar kom op, ook jij kunt dit.