fbpx
Selecteer een pagina

Meningen van anderen - Deel III

Wat moet je nou met een konijn, kun je toch helemaal niets mee. Waarom laat je je konijn loslopen in je huis dat is raar. Waarom neem je nou nog een konijn ? Wat moet je toch met die beesten ? Ik snap jou niet goed, ik heb echt helemaal niets met konijnen. Heb je nou ook nog een kitten? Je moet ze wel verzorgen en de kattenbak schoonmaken en ook nog die hokken schoonmaken, zou ik echt geen zin in hebben. Heb je nou nog een kitten erbij ? Je bent niet goed. Het lijkt hier wel een dierentuin…. Dat is nog maar een kleine greep uit de commentaren die ik gratis en voor niets mocht ontvangen toen ik zei dat ik graag (nog) een huisdier wilde. 

Wat mensen niet weten is, dat als ik al overweeg om een levend pluisje toe te laten in mijn leven, dat ik me dan helemaal inlees in wat zo’n diertje nodig heeft en hoe je ze de beste zorg kunt geven. Want een diertje opnemen in je leven is niet iets dat je zomaar beslist. Ik heb een tijdje in een asiel gewerkt toen ik net verhuisd was naar het noorden, maar daar zaten heel veel beestjes die “spontaan” waren aangeschaft, omdat het zo leuk was voor de kinderen, maar dat het helemaal niet zo leuk bleek en het arme dier achter in een tuin zat weg te kwijnen.

Ik wilde altijd graag een hond, maar als je alleen bent en 40 uur werkt en daarnaast nog een drukke sociale agenda en chronische rugklachten hebt is dat niet het beste idee. Maar toch wilde ik graag een huisdier, omdat het dan zo gezellig thuiskomen is en je hebt altijd iets om te knuffelen en ze geven onvoorwaardelijke liefde dus dan kom je al snel op een konijn of kat. Ik ben dol op alles met een zacht vachtje en konijnen zijn echt 1 van mijn favoriete dieren. Ze zijn ongelooflijk zacht en fluffy en ze zijn heel slim. Je kunt ze allemaal trucjes leren en ze zijn ook nog eens heel dankbaar en grappig.

Toen kon je ze nog gewoon halen in de dierenwinkel en ik zag er 1 en ik wist jij moet met me mee, alhoewel ik ze allemaal wel mee had kunnen nemen. Ik kon lezen en schrijven met dit konijn, super aanhankelijk en we konden zelfs samen lekker tukken op de bank. Dan lag hij helemaal uitgestrekt bij me. Maar konijnen zijn niet gemaakt om alleen te leven dus ik nam er nog een voedster (vrouwtje bij) en uiteraard liet ik ze beiden helpen, zodat ik niet binnen no time een heel konijnenhuis had, want ja dat gaat ook mij te ver.

En toen kwam er ook nog een kitten op mijn pad. Super zielig verhaal en daar ga ik he haha. En een jaar later kwam er nog 1 bij. En toen was mijn dierenfamilie compleet. Hoeveel commentaar ik op mijn zoo heb gehad weet ik niet eens meer, maar ik snapte de heisa nooit zo. Het was toch niet zo dat zij voor mijn dieren moesten zorgen of voor dierenarts kosten op moesten draaien ? Dat anderen deze keus niet zouden maken dat maakt mij niets uit, en als je besluit dat je een koe en een varken in je huis wilt laten rondlopen dat vind ik dat ook helemaal prima. 

De katten zijn er nog steeds. Mijn man heeft ook een kat dus we hebben er nu 3 (2006/2008/2009). Het eerste konijntje dat bij mij kwam wonen is 10 jaar geworden wat echt wel oud is voor zo’n huis-tuin en keukenkonijn. Ons laatste konijn is helaas 2 jaar geleden overleden en toen besloten we met pijn in ons hart dat het genoeg was geweest. Of ja ik vond van niet maar ik begreep het standpunt van mijn man.

Iedereen gaat kapot hier in huis als we weer afscheid moeten nemen van een huisdier en dat is natuurlijk ook heel verdrietig.  Maandenlang heeft iedereen dan intens verdriet, dus het is wat dat betreft goed geweest. Misschien ooit…..(laat mij lekker hoop houden).

Voor mij zijn onze dieren onderdeel van ons gezin, we accepten ze zoals ze zijn met al hun grappen en grollen en nukken en ik wil er echt niet aan denken dat ze ooit gaan (compleet onrealistisch ik weet het). Ik zit vaak in ze te prikken om te kijken of ze nog leven als ze ergens maar gewoon liggen te liggen haha. Want ze zijn natuurlijk best oud. Maar wat ik wilde zeggen is dat ik nooit never spijt heb gehad van alle diertjes die ik een thuis heb mogen geven, wat ik ervoor terug gekregen heb en krijg is echt onbetaalbaar.