fbpx

Het maken van de juiste keuzes kan soms zo ontzettend moeilijk zijn. Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt ?
Soms voelt het alsof je gedwongen wordt echt een knoop door te hakken en maar zien waar het schip strand. Ik zie dat vaak als een teken dat ik het anders waarschijnlijk toch niet zou doen. Ik ga er dan te veel over nadenken wat resulteert in het niet nemen van een beslissing.

Heel wat jaren heb ik geprobeerd om me aan te passen aan anderen. Dingen die ik op de werkvloer ook vaak genoeg hoorde, dat je je echt aan moet passen aan anderen, omdat je anders opvalt. Als je namelijk harder werkt dan de rest, dan betekent dat dat anderen dat ook moeten doen. En dat vinden mensen echt niet leuk. En dan ontstaat er een soort wrijving. Tenminste zo was het voor mij.

Ik hoorde vaak, jij bent zo snel met werken en je zegt nooit nee als je iets gevraagd wordt. In mijn ogen was het een kwestie van prioriteiten stellen en niet zeuren. Doe gewoon je werk. Ik werd er moedeloos van. Mensen zeiden nee en kwamen er nog mee weg ook. Dat vond ik zo vreemd. Hoezo nee …??

Het hoorde er allemaal bij, althans dat dacht ik. Gewoon werken en je ding doen. Maar ik vond het echt niet leuk meer, maar dan ook echt echt echt niet leuk. Ik moest me naar kantoor slepen. Om daar dan te gaan zitten en de meest nutteloze taken op me te nemen. Al bijna 25 jaar deed ik dit werk en kon het met de grootste wil niet leuk meer maken.
Echt afschuwelijk vond ik dat gevoel. Ik voelde me zo uitgeblust. Er zat 0,0 uitdaging in voor mij.

Tot vorig jaar november, ik had een baan in de offshore en was bezig met een opleiding, online ondernemen. Door de slechte tijd in de offshore werd mijn contract niet verlengd. Precies op dat moment werd ik benaderd door een headhunter voor een nieuwe functie en na een gesprek was ik aangenomen. Maar 1 ding was er veranderd. Ik sprak met mezelf af dat dit de laatste keer was dat ik solliciteerde.

Dat was voor mij het sein voor een nieuwe start. Want na een jaar werd ook hier door de onzekere toekomst van het bedrijf mijn contract niet verlengd. Zoals ik al eerder vertelde, zwanger zijn en solliciteren heeft niet zoveel zin. Dus ik besloot alle focus op werken voor mezelf te leggen. Ik heb immers toch niets te verliezen. En ik kan je vertellen dat dit het fijnste gevoel is dat je kunt hebben.

Doen wat je het liefste doet en zien dat het werkt en wat je mensen kan geven. Ik ben er zo blij mee. Vandaag ook weer twee hele fijne business sessies gehad met cliënten die zo blij waren, met de informatie die zij kregen. Daar word ik dan weer vrolijk van en laat mij inzien dat ik op de goede weg zit, de juiste keuze heb gemaakt.

Het kiezen voor mezelf was 1 van de beste keuzes ooit, de belofte aan mezelf waar te maken en ook zeker eens beginnen in geloven in mezelf. Want ik kan dit! Daar krijg ik de bewijzen gelukkig dagelijks van. En ik ben er onwijs trots op.

Ik ben klaar voor het nieuwe jaar. Nieuwe kansen, nieuwe ideeën, laat ze maar komen.

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen en een gelukkig, gezond en liefdevol 2018. Dat het een jaar mag worden waarin je alles bereikt wat je wil bereiken en meer.

Liefs van mij 😘