fbpx

In 2017 heb ik de keuze gemaakt om echt te gaan investeren in mezelf. Wist ik in 2016 nog niet helemaal waar ik me in hemelsnaam op moest richten, werd dat in het loop van het afgelopen jaar steeds duidelijker.

Eerlijk gezegd vond ik het best eng, je weet immers niet wat het je gaat brengen en mijn eerste investering was nog net geen
€ 3000. Dat is echt wel veel geld, maar ik deed het toch. En voelde ik eerst nog twijfel en weerstand, gaandeweg voelde ik alleen nog maar sterker dat ik de juiste keus had gemaakt.

Ik maakte vanaf het begin enorme sprongen en een paar maanden geleden maakte ik zakelijk gezien een enorme sprong die me naar deze pagina heeft geleid.
Is dat eng ? Ja rete eng! Maar sinds dit jaar is dat gevoel van iets eng vinden, juist een reden geworden om ergens in te springen. Als ik het niet eng vind, betekent dat namelijk dat ik iets doe dat binnen mijn comfortzone ligt. En als ik daar niet uitstap, zal ik ook niet groeien.

Tevens ben ik begonnen met het lezen van boeken om me te laten inspireren. En ook dat helpt mee aan het proces van je sterker gaan voelen in dat wat je doet. Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen.

Daarnaast liep ik in mijn privé leven ook tegen bepaalde zaken aan. Nou ben ik niet iemand die niet om hulp durft te vragen als ik er zelf niet uitkom. Dus zo ook deze keer.
Juist doordat ik nu onder mijn eigen naam werk, heb je niets meer om je achter te verschuilen. En ik merkte dat er steeds een onzekerheid in mij naar boven kwam en daar had ik ook in mijn privé leven last van. Hoe kan ik mezelf zijn als ik het toelaat dat anderen mij een rotgevoel geven over wie ik ben of wat ik doe?

Ook deze investering heeft mij veel gebracht en nog steeds. Ik durf de meningen van anderen los te laten en echt mijn eigen koers te varen. Ook als dat betekent dat mensen mij niet leuk vinden of ronduit stom dat kan uiteraard ook. Maar in het grotere geheel maakt dat mij niet meer uit. En dat voelt heel bevrijdend.
Het is prima zo, leven en laten leven, ik trek ondertussen toch mijn eigen plan wel.

Ook lichamelijk moest ik aan de bak, ik vond iets dat enorm goed werkte op het gebied van afvallen en ook daarin wilde ik investeren. En ook dat bracht me veel. Me beter in mijn vel voelen en 2 kledingmaten kleiner. Beter kan natuurlijk niet. Nu ben ik zwanger maar wat er toen al vanaf is gegaan, hoeft er straks niet meer af.

En zo kom ik aan het eind van 2017. Een jaar vol investeringen en als ik alle bedragen bij elkaar optel kom ik echt wel op een bedrag van bijna
€ 10000 en ja dat is veel ! Maar kijk ik wat me dat opgebracht heeft dan is dat nog veel meer. En denk nou niet dat ik een enorme bankrekening heb, een onuitputtelijke bron, want die heb ik niet. Als je echt iets wilt dan geloof ik erin dat ook daarvoor gezorgd wordt. Door de stappen die ik gezet heb kwam er ook financiële ruimte. Maar die kansen moet je dan wel met beiden handen aan durven grijpen. En dat heb ik gedaan.

Ik ben enorm gegroeid dit jaar en ben daar heel trots op. Juist door om hulp te durven vragen en mensen in te huren om me te helpen, ben ik nu al verder gekomen dan ik ooit had durven dromen. Ik geloof echt dat een investering in jezelf het beste is wat je kunt doen. Je bent nooit te oud om te leren of te oud om je dromen na te jagen. Met vertrouwen, geloof in jezelf en hulp van anderen kun je echt veel verder komen dan je ooit had durven dromen.

Liefs van mij