fbpx

Ja serieus dat dacht ik heeeeeeeeeeeeeeeel lang, jarenlang. Ik schaamde me voor mijn helderhorendheid. Ik was zo bang wat mensen ervan zouden vinden.
Ik ben opgegroeid in een kleine stad en als je daar een scheet liet, wist iedereen precies hoe hard deze had geklonken, hoe hij rook hoe laat je hem had gelaten en wie erbij was.

Wat is dat toch ? Je schamen voor wie je bent ? Je schamen voor wat je doet ?
Dat is toch eigenlijk raar ? Niemand is hetzelfde en dat is toch juist het mooie!
Ik heb heel lang onder mijn tweede naam gewerkt, Xandra. Ik gaf consulten op een spirituele mediumlijn en ook in een Nieuwetijdswinkel en was bang dat iemand me dan zou zien als ik naar binnen liep. Ik schreef zelfs een boek onder mijn tweede naam over leren kaartleggen met de kaarten die ik altijd gebruik.

De mensen van wie die Nieuwetijdswinkel was vonden het fantastisch, ze verkochten zelfs mijn boek! Ik liep er eigenlijk ooit naar binnen om folders neer te leggen. Ik bibberend (nee echt ik vond het doodeng) vragen of ik ze neer mocht leggen en toen vroeg de eigenaresse mag ik eens kijken? Even was ze stil en zei ze waarom ga je hier geen consulten geven? We gaan het promoten, we beheren je agenda en als er niemand komt betaal je ook niets. Er was volgens haar animo voor en ik kon het toch proberen? En zo geschiedde. Elke eerste zaterdag van de maand zat ik daar, jarenlang. Tot mijn grote verbazing vol geboekt, iedere keer weer. Zo groeide mijn zelfvertrouwen elke maand weer. Het duurde jaren voordat ik in mijn rol groeide en me op mijn gemakt voelde. En pas een aantal jaar geleden durfde ik het aan om echt onder mijn eigen naam te gaan werken.

Het was een proces met heel veel groeipijnen en het doorbreken van barrières en geloven in jezelf en trots zijn op jezelf. Maar pffff bloed zweet en tranen heeft het me gekost. Een waar gevecht tussen mijn gevoel en mijn hoofd. Doodvermoeiend soms en ook verdrietig.
Het zou zo zonde zijn als jij ook niet je talent durft te laten zien omdat je bang bent voor de mening van een ander.
Ga je ding doen, wat het ook is. En ben er trots op. Wat je ook doet, het is uniek, omdat jij dat bent.