fbpx

In 2016 volgde ik een programma over online werken en hoe je dat uit kon breiden en super veel mensen kon bereiken. Een programma waar ik heel veel van leerde.  Maar het succes waar ik zo op hoopte en waar ik eigenlijk vanuit ging (hoe naïef ?) omdat dit de sleutel was naar online ondernemen, bleef uit. Ik rekende er zo op dat ik het helemaal ging maken en ik kwam dan ook van een (hele koude) kermis thuis. Ik deed toch alles wat me verteld was, als de voorbeeldige student die ik was, maar er gebeurde helemaal niets, maar dan ook echt niets.

En zo volgde nog een cursus en nog een cursus en zo kan ik er nog wel minstens 10 opnoemen. De een na de ander vertelde me dat DIT het was wat ik moest doen en de klanten zouden vanzelf naar me toekomen.  Het zal ook heus wel gewerkt hebben voor een aantal mensen maar gaandeweg kwam ik erachter dat dit voor mij niet werkte. 

En toen begon de grote zoektocht ? Wat wilde ik nou eigenlijk, want hier kon ik niet van leven. Verre van zelfs. En ik had wel klanten, gelukkig wel, maar de grote stroom bleef uit. Als ik iets met deze gave kon doen, hoe kon het dan dat de klanten hun weg niet naar mij konden vinden ? Moedeloos werd ik er soms van. Langzaam maar zeker merkte ik dat het anders moest en ik wilde het ook anders, maar dat gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen. 

Ik besloot met mezelf aan de slag te gaan. Vooral te kijken wat me dan tegenhield, ik zocht hulp, sprak met mensen en leerde mezelf steeds meer kennen. Begon met mediteren en kreeg steeds meer behoefte aan rust en stilte en vond dit vooral buiten. En hoe meer ik aan mezelf werkte en veranderde, des te meer veranderde ook mijn zakelijke leven. Ik probeerde hier en daar wat uit, lanceerde nieuwe producten en wat werkte dat bleef en de rest ging weg. En langzaam ging ik meer dingen zien die ik zou kunnen doen. Ik haalde de druk bij mezelf weg dat ik binnen een maand een bepaalde omzet moest behalen en ging gewoon eens kijken wat bij me paste en waar ik energie van kreeg en wat ik super super leuk vond om te doen. 

Dat was het moment dat er een grote shift kwam op zakelijk vlak. Toen ik echt deed waar mijn hart lag, ging het als vanzelf. Ik stopte met adverteren, wat me vaker niets dan iets opleverde, en richte me aan het delen van zaken waar mensen echt iets aan konden hebben. En dat zorgde voor een enorme ommekeer. Deze keer werkte ik vanuit mezelf, volgde mijn intuïtie en liet een ander me niet vertellen wat ik moest doen. Hoeveel omzet ik kon behalen en hoe ik deze kon verdrievoudigen in 2 maanden. Ik liet alle verwachtingen los en dat bleek de sleutel te zijn. Ik sprong in het diepe, en ik zou wel zien. Soms is dat het beste wat je kunt doen. Gewoon maar zien, je dromen zouden zomaar uit kunnen komen, en zelfs meer dan dat!