fbpx
Selecteer een pagina

Mijn naam is Mara en ik woon met mijn man Dennis, 2 zoontjes Boudewijn en Sebastiaan en 3 katten, Ozzy, Guusje en Noortje in Noord Holland. 

Ik ben helderhorend medium en leid tevens mensen op om te kunnen werken met Lenormand en Tarot kaarten en daardoor groeien en meer leren vertrouwen op hun intuïtie.

Mijn proces achter deze carrière keuze deel ik graag met je. Als ik heel eerlijk ben, was het een doodvermoeiend traject. Want kiezen voor jezelf is een van de moeilijkste dingen om te doen in het leven. Vroeger was mijn droom om secretaresse te worden, het liefst bij een grote internationale organisatie. Ik had er een heel beeld bij en het leek me fantastisch! Ik volgde een opleiding ging werken en toen ik een tijdje bezig was merkte ik dat ik het helemaal niet zo leuk vond. Maar ja wat moet je, een opleiding afgerond en nu blijkt het niet te zijn wat je denkt, wat een enorme desillusie. Je kunt je misschien niet voorstellen dat ik dit 25 jaar heb volgehouden. 25 Jaar waarin ik heel veel heb gezien en geleerd maar ik het gewoon allemaal niet zo tof vond. 

Vanaf mijn 18e kwam ik in aanraking met “het spirituele”, toen nog vooral batik gewaden en rood henna haar gerelateerde zaken waar je niet snel over sprak. Ik vond het machtig interessant en ik weet nog heel goed dat ik bij iemand aanschoof tijdens een spirituele beurs en het eerste dat zij tegen mij zei was: Hey hoi collega….. En ik zei wat zei je? Ze vroeg me jij weet toch ook wel dat jij mensen kunt helpen met je gave ? Vol verbazing ging ik zitten en hoorde haar letterlijk mijn verhaal vertellen en kwam ik er met haar hulp achter wat mijn gave is en hoe ik deze kon ontwikkelen. Zij nam mij aan de hand en zo nam ik mijn eerste stappen op het mediumpad en begon ik mensen naast mijn fulltime baan te helpen door middel van mijn gave. 

Maar nog altijd bleef ik werken als secretaresse, want grappig genoeg leefde ik nog vol in de overtuiging dat ik hiervoor geleerd had en dat dan maar moest blijven doen. Ik voelde totaal geen connectie met het vak en ik verveelde me zo erg dat ik er allerlei cursussen naast ging doen. Kapster, wimpers zetten, massages geven en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar alles was stom en ik voelde dat ik wat anders te doen had, maar negeerde dat wat vlak voor mijn neus stond en mijn zoektocht ging nog wel even door. 

De ommekeer kwam toen we vol in de pandemie zaten, thuiswerken met 2 kinderen die letterlijk tijdens een online vergadering in de luxaflex hingen, en de zoveelste baan waar ik geen voldoening uit haalde, ondertussen deed ik gewoon 3 banen in 1 en kreeg er voor 1 betaald, dat maakt het nog sneuer. En ik dacht laat je lekker omscholen als docent Engels, met al die tekorten heb je zo een baan en misschien is dat leuker dan secretaresse zijn, dus dat deed ik er ook nog even naast.
De druk werd hoger en hoger en ik voelde me uitgeput, moe, huilde om elke scheet en de kinderen ervaarde ik alleen maar als een last. De bom barstte, ik kon niet meer. Ik was uitgeput van al die jaren maar volhouden wat ik dacht dat ik moest doen, in plaats van dat ik luisterde naar wat ik wilde doen. Na een hysterische uitbarsting kwamen Dennis en ik tot de conclusie dat zo doorgaan echt geen optie meer was. En dat was het startsein van mijn nieuwe hoofdstuk. Een hoofdstuk waarin ik alles losliet wat niet meer bij mij paste omdat ik gewoonweg niet meer kon. 

Ik liet mijn baan los, stopte met mijn opleiding en laste een periode in van even niets moeten.  Ik probeerde rust te vinden en zocht meditaties op Youtube en opeens viel mijn oog op video’s van kaartleggingen. Het zaadje was geplant en als ik iets in mijn hoofd heb dan begin ik meestal maar gewoon. Ik startte met het maken van video’s met de insteek dat ik mensen wilde inspireren om niet ook net als ik 15 jaar te wachten met het volgen van je gevoel. Dat je los kunt laten wat je niet meer dient voordat je net als ik op het punt komt dat je gewoonweg niet meer kunt. En het inspireert mensen elke dag en zo groeit mijn business ook, mensen schakelen mijn hulp in als ze even niet meer weten hoe ze verder moeten. 

Tijdens de consulten neemt mijn gave het over en gebruik ik ook kaarten en zo ontstaat er een compleet verhaal, namelijk jouw verhaal. En ik vertel jou waarschijnlijk helemaal niets nieuws, maar laat dat nou net de bevestiging zijn voor jou die je nodig hebt. Ik hoor zo vaak: je zegt exact hoe het in mijn hoofd zit, of je vertelt me precies hoe ik me voel, waar ik nog geen woorden voor kon vinden. Het is herkenbaar en daardoor maatwerk. Het is nooit een copy/paste verhaal want niemand is hetzelfde. En het is een heel normaal gesprek, niets zweverigs aan, ik ben vooral nuchter en hou van humor dus ook dat komt vaak omhoog (mits gepast) in mijn consulten. 

Ik wil je graag in laten zien dat alles een keuze is, hoe eng het soms ook lijkt, soms is het gewoon tijd om je veilige zone te verlaten en je gevoel te volgen. Dat het niet uitmaakt wat een ander ervan vindt (want oh man wat vond ik het toch moeilijk al die commentaren over mijn gave en me daar niets van aan te trekken), maar als je doet wat je voelt wat je wilt doen dat het dan geen kont meer uitmaakt wat een ander ervan vindt. 

Ben jij er klaar voor om het leven te leiden wat goed voelt voor jou ?